L'embassament de Sau està sota mínims

La sequera persisteix. Moltes persones visiten aquests dies l'embassament de Sau per veure la trista imatge del pantà amb l'església totalment descoberta. Sau, gener de 2008.

 
Descripció del lloc
L'embassament de Sau és un dels dos grans embassaments osonencs, juntament amb el de Susqueda. Com a gran reservori d'aigua per a la ciutat de Barcelona, és un dels que influeix més en les decisions de l'Agència Catalana de l'Aigua pel què fa a les decisions que s'han de prendre per a assegurar que no manqui aigua a la gran ciutat en el cas que la sequera persisteixi. Es troba entre cingleres, a cavall entre les Guilleries i el Collsacabra, en un dels indrets de més valor natural d'Osona.

Accés

 

Es pot accedir fàcilment a la presa de Sau per la carretera de Vilanoca de Sau. Passat el poble de Vilanova, es segueix per la carretera uns quilòmetres fins que s'arriba a la presa. Just abans, un mirador permet veure la imatge de l'embassament amb la cinglera al darrere i l'església al descobert quan el pantà està molt buit, i només la punta del campanar quan està força ple.

Comentaris sobre la sequera
Catalunya està patint una forta sequera, que afecta seriosament als boscos i a tots els ecosistemes del país, i de forma especialment visible als embassaments. De fet el què veu més la gent és que els pantans estan buits, i que les progressives restriccions d'aigua que l'administració aplica i aplicarà afectaran a la vida quotidiana de les persones. Començant per l'aigua destinada a usos recreatius, passant per l'aigua de l'agricultura, la indústria i finalment l'aigua de boca, el decret de sequera preveu diferents nivells de restriccions i mesures correctores, més o menys dràstiques.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Jordi Baucells , 2008
© Jordi Baucells (totes les fotografies)
Pàgina actualitzada: 26/02/08